Proiectul de abilitare în afaceri a tinerilor de pe ambele maluri ale Nistrului
este finanțat de UE și implementat de PNUD

Мацкова Светлана Мацкова открыла перепелиную ферму
slide 1 Liviu Iațco - un fermier de succes.
Ксения Щербакова выращивает корм для скота Ксения Щербакова выращивает корм для скота
slide 2 Andrei Nistor cultivă roșii ecologice cherry.
Виталий Коваль создал молочно-товарную ферму Виталий Коваль создал молочно-товарную ферму
slide 3 Marina a deschis un atelier de croitorie și a creat 15 locuri de muncă.
Мария Соколова выращивает землянику Мария Соколова выращивает землянику
slide 4 Valerii Novac din Tiraspol și-a dezvoltat atelierul de creare a mobilei de autor.
Алина Фортуна Алина Фортуна открыла хозяйство по выращиванию зелени в Рыбнице

Istorii de succes 

GRANTURI // Afaceri în Transnistria cu bani europeni
Marina Petriman din satul Caragaș, municipiul Tiraspol, este una dintre beneficiarele proiectului „Susţinerea Măsurilor de Promovare a Încrederii”. Acum un an și jumătate, aceasta a început să cultive ciuperci Champignon, iar acum asigură cu marfă cea mai mare rețea de supermarketuri din Transnistria. Tânăra a abandonat cariera de psiholog, și-a determinat și soțul să-și lase postul de muncă și au pus pe roate o afacere de familie.
Ambiţie şi perseverenţă! Afacerea de succes a unei tinere de doar 21 de ani din Ustia
Are o afacere prosperă la doar 21 de ani. Este performanţa unei tinere din satul Ustia, raionul Dubăsari. Ea a deschis un atelier de confecţii şi a oferit locuri de muncă femeilor din localitate. Mariana Tabunciuc a aplicat la un program de granturi pentru tinerii care şi-au dorit să deschidă o afacere. A câştigat, iar acum din atelierul său ies uniforme pentru companii de construcţii, vinării sau firme din domeniu industriei prelucrătoare.
Наталья Бельская
Цветочный бизнес вызывает большой интерес у начинающих предпринимателей. Конечно, в первую очередь, он привлекателен для женщин. Ведь что может быть лучше, чем превратить любимое хобби в основной источник прибыли? Однако не стоит забывать, что бизнес, связанный с выращиванием и продажей цветов, считается одним из самых рискованных. Он требует наличия обширных знаний, большого опыта и специальных навыков.
O tânără mamă a creat afacerea de familie într-un sat moldovenesc
O locuitoare a satului Sevirova, din nordul Moldovei, a deschis unica din sat moară și o fabrică de ulei, după ce a câștigat un grant în cadrul Programului „Susţinerea Măsurilor de Promovare a Încrederii”, cu susținerea Uniunii Europene.
EduJoc – primul atelier din Moldova, unde se produc jucării ecologice și educative pentru copii și adulți
În anul 2012, Victoria Novac și Igor Hîncu au inițiat în Republica Moldova o afacere de succes, care constă în promovarea conceptului de educație prin joacă și producerea jucăriilor creative pentru copii. Scopul acesteia este de a le dezvolta memoria, creativitatea, inteligența și de a-i distra. Un astfel de atelier este primul în țara noastră, iar înființarea lui a fost posibilă cu susținerea mai multor proiecte europene.
Povestea unei tinere care la 22 de ani a inițiat propria afacere, oferind 15 locuri de muncă
În anul 2014, la doar 22 de ani, Marina Andreev, o tânără originară din satul Ustia, raionul Dubăsari, a deschis un atelier de croitorie, oferind 15 locuri de muncă în satul de baştină. Afacerea a fost posibilă datorită unui proiect finanțat de Uniunea Europeană și Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare.
ИСТОРИЯ ОДНОГО БИЗНЕСА, ИЛИ КАК ЕВРОПЕЙСКИЙ ГРАНТ ПОДДЕРЖАЛ ПРОИЗВОДСТВО МЕБЕЛИ В ТИРАСПОЛЕ
Программа «Поддержка мер по укреплению доверия», финансируемая Европейским союзом и внедряемая Программой развития ООН, активно помогает в развитии всех сфер малого бизнеса на обоих берегах Днестра.
Renumitul soi de roșii cherry, acum este crescut și în Moldova
Andrei Nistor este unul dintre câștigătorii programului „Susținerea măsurilor de promovare a încrederii”, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de Programul Națiunilor Unite de Dezvoltare.
Un tânăr businessman din Tiraspol a deschis o afacere cu ajutorul unui grant european
Viața lui Alexandru Burlacov, unui tânăr businessman din Tiraspol s-a schimbat după ce acesta a observat un banner din oraş
Молдавский фермер применяет уникальную систему орошения
Ливиу Яцко из Криулян — успешный фермер, применяющий уникальную систему орошения для выращивания капусты, картофеля и кукурузы. Благодаря новым технологиям даже в этом засушливом году, Ливиу рассчитывает собрать хороший урожай. Оросительную установку фермер купил на деньги гранта, предоставленного программой «Поддержка мер по укреплению доверия» при финансовой поддержке Европейского союза.

Florești Șoldănești Rezina Orhei Criuleni Anenii Noi Căușeni Ștefan Vodă Dubăsari Malul stâng al râului Nistru