Proiectul de abilitare în afaceri a tinerilor de pe ambele maluri ale Nistrului
este finanțat de UE și implementat de PNUD

Мацкова Светлана Мацкова открыла перепелиную ферму
slide 1 Liviu Iațco - un fermier de succes.
Ксения Щербакова выращивает корм для скота Ксения Щербакова выращивает корм для скота
slide 2 Andrei Nistor cultivă roșii ecologice cherry.
Виталий Коваль создал молочно-товарную ферму Виталий Коваль создал молочно-товарную ферму
slide 3 Marina a deschis un atelier de croitorie și a creat 15 locuri de muncă.
Мария Соколова выращивает землянику Мария Соколова выращивает землянику
slide 4 Valerii Novac din Tiraspol și-a dezvoltat atelierul de creare a mobilei de autor.
Алина Фортуна Алина Фортуна открыла хозяйство по выращиванию зелени в Рыбнице

Istorii de succes 

Мария организовала КФХ «Агропитомник»
Его деятельность разделена на 2 направления – выращивание ягод земляники и закладка питомника по калифорнийской системе
Сергей твердо решил связать свою жизнь с автомобилями
А вот стать предпринимателем решил уже позже, когда на его личном автомобиле возникла необходимость в ремонте кондиционера, а через некоторое время и автоматической коробки передач
Tânărul din Ștefan-Vodă care a reușit să-și transforme hobby-ul într-o afacere profitabilă
Rău Ion are 28 de ani, este pasionat de apicultură și avea dorința de a-și dezvolta o afacere, care cu timpul să-i aducă profit. Despre proiectul care i-a oferit șansa mult așteptată, Ion a aflat de pe internet. Astfel, după concursul de granturi din cadrul proiectului UE-PNUD „Susţinerea Măsurilor de Promovare a Încrederii”, implementat de Business Consulting Institute, a reușit să-și construiască o afacere bazată pe hobby-ul său. Ea constă în creșterea albinelor, colectarea și comercializarea produselor apicole.
ISTORIE DE SUCCES // Mai ieri căuta un loc de muncă, azi caută să angajeze croitorese
Marcela Moscovciuc are doar 25 de ani, este licenţiată în design vestimentar şi a reuşit deja să-şi înfiinţeze propriul brand şi atelier – MĂR ALB. Deşi crede că omul îşi face norocul cu propriile sale mâini, Marcela a avut, totuşi, parte şi de ceva noroc până să devină antreprenoare. Iar acest noroc i-a venit de la soră-sa, Mihaela, care a văzut pe Facebook un anunţ despre un concurs de granturi şi a îndemnat-o să participe.
Промышленные подходы в пчеловодстве
Наталья Порхун получила грант на необходимое оборудование и организовала крестьянско-фермерское хозяйство, деятельность которого направлена на организацию промышленной пасеки с целью получения экологически чистых продуктов пчеловодства. Так же КФХ Натальи оказывает услуги по откачке меда передвижным мобильным комплексом на пасеках других пчеловодов.
Обладатель гранта начал производство фотокниг
Долгое время находясь в Европе Денис Гоменюк стал обращать внимание, что на смену традиционным фотоальбомам пришли фотокниги. Это эксклюзивные книги из плотной бумаги, каждая страница которых – самые разнообразные, дизайнерски оформленные фотографии.Оценив потребительский рынок Приднестровья, Денис решил организовать производство фотокниг у нас.
ISTORIE DE SUCCES // Cu un grant oferit de UE, a devenit antreprenor la numai 18 ani
Abia a dat bacul și așteaptă rezultatele. Dar este mai puțin stresat decât colegii săi, pentru că are deja un SRL înregistrat, trei angajați și un tractor cu care prestează servicii mecanizate gospodăriilor agricole din Tudora. Faceți cunoștință cu cel mai tânăr antreprenor din raionul Ștefan Vodă. Se numește Dorin Țapu, are doar 18 ani și de curând a devenit managerul propriei sale afaceri – Vidorgen Lux SRL. Mulți se vor întreba cum se poate întâmpla așa ceva în Moldova? Întrebarea e firească, pentru că nu prea mulți tineri au curajul să se lanseze în afaceri la o vârstă atât de fragedă. Dar Dorin este un exemplu că, totuși, se poate.
Cristina Boicu, tânăra care a inițiat o afacere 100% ecologică. „Totul este în mâinile voastre!”
Câţi dintre voi îşi doresc să se alimenteze sănătos? Cristina Boicu din satul Teliţa, r. Anenii Noi şi-a dorit foarte mult acest lucru, ceea ce a şi motivat-o să se gândească serios la iniţierea unui afaceri 100 % ecologice. Când a descoperit un concurs de granturi pe o reţea de socializare, nu a stat mult pe gânduri şi şi-a materializat dorinţa. Este vorba de concursul de granturi din cadrul proiectului UE-PNUD „Susţinerea Măsurilor de Promovare a Încrederii”, implementat de Business Consulting Institute.
Adriana Buciuşcanu: Urmați-vă visul propriu, dacă nu vreți să lucrați pentru visele altora!
Adriana Buciuşcanu este profesoară şi angajată a Direcţiei Asistenţă Socială şi Protecţie a Familiei din Orhei. S-ar părea că acest statut ar fi trebuit să-i ofere stabilitatea și împlinirea profesională la care a visat încă din facultate. Dar ea nu s-a oprit aici. Și-a dorit mereu să aibă o afacere proprie, iar într-o zi visul ei s-a împlinit. Viaţa Adrianei s-a schimbat după ce a aflat de pe reţele de socializare despre concursul de granturi organizat în cadrul proiectului UE-PNUD „Susţinerea Măsurilor de Promovare a Încrederii”, implementat de Business Consulting Institute. Adriana a avut curaj, a aplicat şi a câştigat!

Florești Șoldănești Rezina Orhei Criuleni Anenii Noi Căușeni Ștefan Vodă Dubăsari Malul stâng al râului Nistru